SYNOPSIS

Leslie Tay står inför sitt livs viktigaste projekt: att släppa sitt efterlängtade debutalbum. Han växte upp på Sofielund i Malmö och lärde sig tidigt att vara hård och inte visa känslor. Men som vuxen är tillgången till känslor något han behöver i sitt skapande. Med ett material som spänner över 15 år följer vi Leslie på väg mot genombrottet som artist och målet att bli älskad för sin musik.

En film om drömmar och motgångar, vilja och tålamod, och skapandets frigörande kraft. Stefan Berg fångar det känsliga och sårbara hos Leslie, och hur det spelar in i hans kreativa process och utveckling som man och människa. Leslie Brinner behandlar frågor om mansrollen på ett genuint sätt som både gör det lätt för publiken att knyta an och öppna upp för samtal.

I filmen medverkar, utöver Leslie Tay, bland annat musiker som Silvana Imam och Cherrie.

REGISSÖR STEFAN BERG

“Redan när jag slutförde projektet Leslie – Killen som kommer att glänsa planterades idén att någon gång i framtiden följa upp historien om Leslie och därigenom kunna krama all kraft och magi ur det gigantiska råmaterialet. Jag föreställde mig att först när det speglas i en vuxen mans tillvaro så kommer det att lysa med sitt rätta värde. Leslies uppväxt och hans utveckling till en hel människa är mer relevant än någonsin. Jag vill göra en film som är så stark att den blir en opponent till den problematik vi upplever starkt just nu med så mycket våld och destruktivitet, inte minst här i Malmö. Leslie är ett exempel på att det är möjligt att bryta ett destruktivt mönster.“

Stefan Berg började sin filmbana som musikvideoregissör. Detta efter fullgjorda juridikstudier och sju år som rockartist. En lust att jobba mer med innehåll och historieberättande ledde honom över på dokumentärfilm. Under de senaste tjugo åren har Stefan Berg arbetat på heltid med dokumentärfilm och i viss mån med manusförfattande. Stefan Berg har regisserat ett stort antal högt uppskattade filmer, såsom t ex Rolling Like a Stone, Ola Svensson Superstar och Tusen Bitar. Hans filosofi är ”att hitta lokala historier och göra dem universella, att välja det lilla perspektivet för att berätta en större historia och framförallt att genom närhet belysa det originella hos vanligt folk med fokus på det emotionella i deras tillvaro.” Stefan Berg tilldelades i maj 2010 Malmö Stads Kulturstipendium för värdefulla insatser i Malmös kulturliv under lång tid.

CREDITS

REGI OCH FOTO

Stefan Berg

PRODUCENTER

Elie Kellermann, Elin Kamlert, Stefan Berg

DISTRIBUERAS AV

Doc Lounge

PRODUCERAD AV

Masters of Reality i samproduktion med SVT och Film i Skåne

MED STÖD AV

Svenska Filminstitutet, Konstnärsnämnden, BoostHbg och Malmö Stad

ÅR

2018

ÅLDERSGRÄNS

Barntillåten

LAND

Sverige

LÄNGD

80 min